Nieuwe couppoging in Venezuela mislukt


 

Van redactie buitenland

Radio Nacional de Venezuela doet verslag: "Het terroristische plan van deze week bestond uit de aanval op een militaire basis in Carácas van de Nationale Garde.

Op nmaandag 10-5 zouden paramilitairen naar een ranch gebracht worden waar ze de laatste instructies, wapens en munitie zouden krijgen om de aanval woensdag daarop uit te voeren. "We zouden een kazerne met tunnels eronder waarin wapens lagen aanvallen", zei een van de arrestanten.

Volgens één van de anti-Chavez 'generaals' was het doel van de actie het stelen van wapens en die vervolgens te geven aan een drieduizend man sterke groep paramilitairen die binnen acht dagen in Venezuela zouden zijn. Het uiteindelijke doel was de omverwerping van Venezuela's Bolivariaanse regering. Het complot werd verijdeld toen 55 paramilitairen gevangengenomen werden op een ranch in El Hatillo (Carácas) die het eigendom is van oppositieleider Robert Alonso. Was de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Otto Reich er opnieuw bij betrokken? Wij eisen een onderzoek!"

Bron: headline.com (FPF)

14-5-2004, vertaling Frans Willems.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019