Cuba en Venezuela bieden weerstand tegen bedreigingen VS


 


 

Van redactie buitenland

Cuba en Venezuela bevestigen hun wil om elke dreiging van de VS tegen hun revolutionaire projecten te weerstaan, aldus een overeenkomst van regeringsfunctionarissen bij gelegenheid van een solidariteitsbijeenkomst in het Teresa Carrea Theater in Carácas.

Abel Prieto, Cuba's minister van Cultuur zei dat beide landen momenteel één zijn in de verdediging van hun waardigheid in een tijd van groot gevaar voor het mens-zijn.

Havana en Carácas staan niet alleen in hun pogen om hun soevereiniteit te verdedigen, want er is een groeiend aantal volkeren in Latijns-Amerika en in de wereld dat tegen de heerserspolitiek van de VS ingaat.

Elia Jaua, die leiding geeft aan de ideologie van Movimiento Republica, eiste respect voor het volk van Venezuela en de rest van Latijns-Amerika, toen hij 's lands betrokkenheid bij de verdediging van de menselijke waardigheid in de wereld hernieuwd vaststelde: "Wij wensen niet met wie ter wereld ook te onderhandelen over het recht van onafhankelijkheid", voegde de functionaris eraantoe.

Carácas, 22 mei 2004, vertaling Thomas Janssen.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019