Ouderen moeten langer werken, maar worden eerder ontslagen

De Geus (CDA) leugenaar


 

Door Hein van Kasbergen/Wil van der Klift

Het kabinet Balkenende vindt dat je tot je 65ste, en liever nog langer, moet blijven werken. Dat spaart uitkeringen en levert winst voor de baas op. Stoppen met werken omdat je niet meer kunt of wilt werken is uit den boze.

Afgelopen week viel het schijnheilige kabinet door de mand. De Geus diende op 26 mei jl. een wetsvoorstel in bij de Tweede Kamer waarin hij instemming vraagt om oudere werknemers niet meer als laatste te ontslaan. Hij wil de LIFO-regeling (last in, first out) fors uithollen. De Geus stelt dat jongeren, vrouwen, allochtonen de dupe zijn van het huidige afvloeiingsbeleid. De regeling gold al voor bedrijven die minimaal 10 mensen ontslaan, zoals onlangs bij KPN. Ouderen hebben uiteraard opgebouwde rechten en die vindt men te duur, daarvoor heeft men liever jongeren etc. die veel goedkoper en inschikkelijker zijn. De 'solidariteit' van De Geus is uiteraard vals. Het is toch een schande dat zo'n minister in dezelfde week keihard staat te beweren dat ouderen tot hun 65ste moeten werken en nu zegt dat ze eerder ontslagen moeten kunnen worden. De leugen regeert in rechtse kringen.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019