Voorpagina


 

Aan het demonstratieve picket voor 'Vrijheid voor Palestina' op 22 mei op het Plein voor de Tweede Kamer op 22 mei jl. tegen de schandalige, grootscheepse invasie van het Israelische leger in de Gazastrook namen zo'n 75 mensen deel. Israel's 'Gaza-politiek' van de voorbije periode toont de onmenselijkheid van de zionistische politiek. De demonstranten wezen regering en parlement ook op de Nederlandse volkenrechtelijke nalatigheid. Er werd een petitie aangeboden aan de 'Kamercommissie Buitenland' waarin wordt gepleit voor sancties tegen Israel. Minister Bot maakte duidelijk niets te voelen voor opschorting van het EU-associatieverdrag met Israël. Twee uur discussie over het Midden-Oosten ging voor 90 procent over Palestina-Israel. De kern bleek te gaan over... Arafat. (zie ook pagina 11)
©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019