Uitzettingen


 

Op 25 mei 2004 hebben vertegenwoordigers van de Koerdische organisaties samenwerkend in de Campagne 'Vrijheid voor Nuriye Kesbir' een petitie aangeboden aan het Nederlandse parlement. Het aanbieden van de petitie was een vervolg op de succesvolle demonstratie in Den Haag op 22 mei waar meer dan 3000 mensen aan deelnamen. Intussen blijft Nuriye Kesbir in hongerstaking in de gevangenis van Breda. Na het begin van haar hongerstaking is Nuriye Kesbir opgesloten in een isoleercel waar ze dagelijks 24 uur onder cameratoezicht wordt gehouden. Ze heeft alleen een matras in de cel en geen lectuur, radio of tv. Ze mag ook niet telefoneren of bezoek ontvangen buiten haar advocaten. Desondanks is ze vastbesloten om haar actie voort te zetten tot een oplossing wordt bereikt.
(Foto Eva Strausz)
©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019