Ingezonden

NEDERLANDSE MILITAIREN NAAR HUIS!

Bij alle verontwaardiging waaraan in ons land uiting is gegeven na de dood van sergeant Dave Steensma, die op 10 mei jl. tjjdens het patrouilleren op een brug over de Eufraat in As Samawah (Zuid-Irak) bij een aanslag met een granaat om het leven kwam, wordt steevast uit het oog verloren dat deze aanslag als een verzetsdaad van de Iraakse bevolking gezien moet worden.

De ongeveer 1260 Nederlandse militairen die door onze regering op bevel van de Amerikaanse president George W. Bush naar Irak zijn gestuurd, worden door de Irakezen terecht als fervente bondgenoten van het Amerikaanse bezettingsleger beschouwd en dienovereenkomstig tegemoetgetreden.

Het Nederlandse kabinet steunt nog steeds de huichelachtige politiek van de Amerikaanse regering, die nota bene destijds zelf Saddam Hoessein aan de macht heeft geholpen, maar hem tot persona non grata verklaarde nadat hij de oliebelangen van de familie Bush niet langer wenste te behartigen. Dat was dan ook de sinistere reden waarom George W. Bush een oorlog tegen Irak ontketende, waaraan thans honderden Amerikaanse soldaten alsmede die van zjjn bondgenoten worden opgeofferd. Want als de Nederlandse regering het heilloze besluit neemt om de Nederlandse bezettingsduur te verlengen zullen straks ongetwijfeld talloze militairen het slachtoffer worden van het groeiende verzet tegen de Amerikaanse imperialistische oorlogspolitiek.

Daarom zal het Nederlandse volk in actie moeten komen om de onmiddellijke terugkeer van de Nederlandse militairen - in navolging van die van Spanje - te bewerkstelligen.

Arie Smit
Rotterdam