Van de redactie

In Manifest 12 een aantal artikelen die aangeven dat de martelingen in de Abu Graib-gevangenis geen losstaand verschijnsel zijn en zeker niet het resultaat van uit de hand gelopen gedrag van individuen. Het gaat om structurele maatregelen die bovendien niet nieuw zijn. De huidige VS-regering gedraagt zich als elke heersende klasse die zijn macht met bruut geweld tracht vast te houden.

Het tweede deel van de analyse over de noodzaak van lidmaatschap van de vakbeweging, het interview met Salam Ali van de CPI, verdere uitleg van de gevaren van het PNAC, achtergronden China, de vuile oorlog in Atjeh en een artikel over de vorming van Europees Links proberen we nog voor de zomervakantie te plaatsen in Manifest 13 en/of 14.

Aandacht voor de actualiteit en beperkte plaatsruimte dwingen de redactie steeds om prioriteiten te stellen. In voorbereiding is nog een artikel over de frontale aanvallen op de vakbeweging. In het komende nummer ook aandacht voor de 600 euro actie en de gevolgtrekkingen van het Manifest Debat.