Hier zijn recente artikelen over het schijnproces beschikbaar.

Demonstratie tegen NAVO-geschiedsvervalsing, de opheffing van het 'tribunaal' en de vrijlating van de gevangenen


Piet Schouten spreekt namens de NCPN de demonstranten toe op het Plein (Foto Jan Beentjes).  


 


 

Van de redactie

Piet Schouten vertegenwoordigde de NCPN tijdens een demonstratie op zaterdag 26 juni jl. in Den Haag tegen het zogeheten Joegoslavië-tribunaal en voor de vrijlating van de gevangenen, met name Slobodan Milosevic. Zo'n 150 mensen namen deel aan de manifestaties op het Plein en voor de Scheveningse gevangenis. Hieronder de welkomstspeech van Piet Schouten.

Beste vrienden,

Na dagen van regen en wind komt er een zonnestraaltje door boven Den Haag, speciaal voor onze Joegoslavische vrienden! Welkom in Den Haag! Namens de Nieuwe Communistische Partij van Nederland NCPN heet ik u van harte welkom! Onze partij zal altijd bereid zijn om de nodige voorwaarden te scheppen voor demonstraties en bijeenkomsten in Den Haag. De NCPN maakt zich sterk voor bevrijding van onschuldige gevangenen en de beëindiging van het zogenaamde 'tribunaal'. Dit 'tribunaal' is een NAVO-instrument, een wangedrocht van een allesoverheersende wereldmacht in Den Haag. Samen met andere anti-imperialistische organisaties bepleiten wij een correcte weergave van de gebeurtenissen, wat er werkelijk gebeurd is en nog steeds aan de hand is op de Balkan en in de wereld.

De westerse landen, de NAVO en het zogeheten 'tribunaal' willen de geschiedenis vervalsen in hun voordeel. Als partij en allen hier aanwezig zijn wij tegen dergelijke vervalsingen en willen wij dat de waarheid zal overwinnen.

Regelmatig organiseren wij bijeenkomsten in Nederland waar we de bevolking door middel van video's en boeken de waarheid over Joegoslavië presenteren.

Wij wijzen de bezetting van Kosovo door NAVO-troepen af! Wij zijn tegen de Nieuwe Wereld Orde! Tegen de expansiedrift en militarisering. Onze partij protesteert stellig tegen de kolonisatie van de Balkan, Oost-Europa of waar dan ook in de wereld. De politiek van de westerse landen heeft geen enkele veiligheid gegeven aan de volkeren van Joegoslavië, integendeel: meer en meer vluchtelingen en armoede. Laten we onze strijd voor vrede en gerechtigheid voortzetten voor de mensen die in opstand kwamen tegen de agressie. Daarom komen wij hier vandaag bij elkaar!

Zondag 29-6 neemt de NCPN in Istanboel deel aan een grote demonstratie tegen de NAVO. Wij wensen 'Sloboda' en alle andere solidariteitsgroeperingen aanstaande maandag succes met hun demonstraties en acties in Belgrado!

De NCPN wenst iedereen vandaag een waardige demonstratie!

Den Haag, 26 juni 04.