NCPN roept op tot deelname


Tegen het asociale beleid van de twee regeringen van Balkenende kwam het Platform Keer het Tij tot stand. (Meer dan 450 organisaties organiseren sinds het voorjaar 2002 acties en debatten om aan te tonen dat progressieve maatschappelijke en politieke veranderingen niet alleen noodzakelijk, maar ook mogelijk zijn. De grootste actie tot nu toe was de nationale betoging tegen het kabinet Balkenende-2 waar op 20 september 2003 maar liefst 25.000 mensen aan deelnamen. (Foto www.keerhettij.nl)  


 


 

KOM OP 2 OKTOBER NAAR AMSTERDAM

FNV, CNV en MHP bundelen krachten tegen kabinet Balkenende

De Nederlandse vakbeweging gaat de druk op politiek Den Haag opvoeren. Onder het motto 'Nederland verdient beter' mobiliseren FNV, CNV en MHP komend najaar grote groepen uit de Nederlandse samenleving tegen het kabinetsbeleid.

Daarnaast zijn de acties bedoeld om werknemers voor te bereiden op een naar verwachting roerig CAO-seizoen. Dat gaat begin 2005 van start. Dan immers zullen bonden aan de onderhandelingstafel proberen de schade te herstellen die het kabinet aanricht aan vooral het prepensioen, maar ook aan het sociale stelsel, de gezondheidszorg en de kenniseconomie.

Maandag 20 september

Actiebijeenkomsten en stakingen in Rotterdam aan de vooravond van Prinsjesdag
FNV Bondgenoten
Verzamelen om 12 uur Coolsingel Rotterdam

Dinsdag 21 september (Prinsjesdag)

Op Prinsjesdag roepen de vakbonden iedereen op om samen met collega's naar de troonrede te kijken. Als werknemers dat op zoveel mogelijk plaatsen en met zoveel mogelijk mensen tegelijk doen, krijgen kabinet en werkgevers een signaal dat Nederland beter verdient.

Dinsdag 21 september

12.15 - 14.00 uur Actie op het Spuiplein, Den Haag. Manifestatie van ABVAKABO FNV. De troonrede wordt op groot scherm vertoond. Voorafgaand hieraan, 12.30 uur, geven zowel de FNV als CNV-voorzitters (De Waal en Terpstra) een reactie. Het slotwoord is voor Edith Snoey, vice-voorzitter van ABVAKABO FNV.
De NCPN zal met verspreidgroepen aanwezig zijn
verzamelen om 12 uur op Spuiplein Den Haag

27 september

FNV ABVAKABO
De NCPN zal met verspreidgroepen aanwezig zijn
Verzamelen om 10:30 Beursplein Amsterdam

1 oktober

Mars naar VNO-NCW
De NCPN zal met verspreidgroepen aanwezig zijn
Verzamelen om 10 uur Plein Den Haag

2 oktober

Demonstratie Vakcentrales
De NCPN zal met verspreidgroepen aanwezig zijn
Verzamelen 11.00 op de Dam Amsterdam

Landelijke demonstratie op het Museumplein in Amsterdam

Zaterdag 2 oktober is het zover, dan organiseren FNV, CNV en MHP van 12.00 tot 14.00 uur een landelijke demonstratie op het Museumplein in Amsterdam. Het motto is 'Nederland verdient beter'. Wie komt laat blijken het niet eens te zijn met de bezuinigingsplannen van het kabinet Balkenende II. Er is muziek, cabaret en er zijn sprekers. Elders op het Museumplein staan paviljoens. Naast allerhande attracties kunt u hier ook meer informatie krijgen over de vakbondsalternatieven voor het kabinetsbeleid.

FNV en CNV hebben voor de demonstratie op 2 oktober een contract met de Nederlandse Spoorwegen gesloten. Alle leden van deze vakcentrales ontvangen thuis een gratis retourtje Amsterdam. Afhankelijk van de aanreisroute staat hierop aangegeven op welk station in Amsterdam mensen moeten uitstappen. Dit, omdat het Centraal Station in verband met de verbouwing, de verwachte hoeveelheid demonstranten niet goed kan verwerken. De vakcentrale MHP zorgt voor eigen vervoer van haar leden.

Keer het tij

Let op: Programma demonstratie vervroegd naar 11:30 uur.

De demonstratie "Stop de Afbraak, Keer het Tij" zal zaterdag 2 oktober om 11.30 uur (in plaats van 12 uur) starten op de Dam. Daarna volgt een protesttocht naar het Museumplein om aan te sluiten bij de actie van de vakbeweging. Vorig jaar liepen in Amsterdam 25.000 mensen mee in de Keer hetTij-demonstratie na Prinsjesdag. Het programma van de Keer het Tij-demonstratie op 2 oktober ziet er als volgt uit:

PROGRAMMA

11.30 uur: Start programma met muziek op het podium op De Dam.

11.45 uur: Korte statements van o.a.:

  • Kim Toering, voorzitter Landelijke Studentenvakbond.
  • Fatma Ozgumus, directeur Vluchtelingen-Organisaties Nederland.
  • Vera Dalm, directeur Milieudefensie.
  • Jan Troost, voorzitter Chronisch zieken en Gehandicapten Raad.
  • Jan Laurier, voorzitter Nederlandse Woonbond.
  • Agnes Jongerius, vice-voorzitter en actieleider van de FNV.

Ca. 12.15 uur: Aanvang protesttocht via de route: Dam - Rozengracht - Marnixstraat - Leidseplein - Hobbemastraat (eindpunt Museumplein).

Voor meer informatie zie http://www.keerhettij.nl

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019