Vrouwen in het Zwart gaan door


 

Van de redactie

Onvermoeibaar en met veel doorzettingsvermogen gaan de 'Vrouwen in het Zwart, Nederland' op een bewonderenswaardige wijze door met hun wake op de eerste vrijdag van de maand (vanaf 12:45) op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje). Het motto op 3 september jl. was: '3 jaar Intifada en 36 jaar bezetting is meer dan genoeg!'

Hun eisen:

*.. ISRAEL: Stop de invasies in Palestijns gebied, landconfiscaties, uitgaansverboden, omsingeling van steden, uithongering van burgers

Om de regering, die niet horen wil, te laten voelen, staan ze met hun spandoeken op het Spui. Trek iets zwarts aan en doe de volgende keer mee!

Uw mails, reacties en sympathiebetuigingen sturen naar info@vrouweninhetzwart.nl. Kijk ook op de vernieuwde WEBSITE, gemaakt door sympathisanten: www.vrouweninhetzwart.nl.

Donatie op: Postbank: 9399562 t.n.v. Stichting Vrouwen in het Zwart Amsterdam.

Het internationale Netwerk Vrouwen in het Zwart, onderdeel van de Coalition of Women for a Just Peace, bestaat sinds 1990, maar is als beweging begonnen in Israël, toen een aantal Israëlische vrouwen zich aansloten bij de Palestijnse Vrouwen Vredesbeweging. In januari 1988, een maand na het uitbreken van de eerste Intifada, stonden de eerste vrouwen al in Jeruzalem te demonstreren tegen de Israëlische bezetting van Gaza en de Westoever: de eerste wake tegen de Israëlische bezetting van de Westoever en Gaza was een feit. In Nederland waren de eerste vrouwen al in januaril 1990 op het Spui aanwezig. Veertien jaar nu al op één periode na, toen de Oslo-akkoorden ten onrechte hoop gaven, houden ze in Amsterdam waken.

In de hele wereld vinden wekelijks of maandelijks 'Vrouwen in het Zwart'-waken en solidariteits-acties plaats. Zie ook: www.womeninblack.org voor de geschiedenis van Vrouwen in het Zwart.

Organisatie Amsterdam:
Lily van den Bergh
tel: 020-6223661 fax:
020- 62 75090
e-mail: info@vrouweninhetzwart.nl.

Organisatie Groningen:
Janny Beekman
tel: 059-5572595
e-mail: janny.beekman@ziggo.nl.
Zaterdag om de veertien dagen: 13-14 uur verzamelen op de Grote Markt.

Organisatie Utrecht:
Sharla
e-mail: manukatree2003@yahoo.de
Iedere laatste zaterdag van de maand: 13-14 uur op Stadhuisbrug.

Informatie over mensenrechten in Israël en de Palestijnse Gebieden:
http://www.vrouweninhetzwart
Amnesty Nederland: http://www.amnesty.nl
Nederlands Palestina Komitee: http://www.palestina-komitee.nl
Coalition of Women for a Just Peace: http://www.coalitionofwomen4peace.org
Vrouwen voor Vrede: http://www.vrouwenvoorvrede.nl
Sivmo: http://www.xs4all.nl/~sivmo
Een Ander Joods Geluid: http://www.eajg.nl.

En teken de petitie: http://www.stopthewall.org

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019