Ingezonden

Ga mee naar het Europees Sociaal Forum!


 

Een andere wereld is mogelijk, ga mee naar het Europees Sociaal Forum! Van 14 t/m 17 oktober zal in London het derde Europees Sociaal Forum plaatsvinden. Net zoals vorig jaar in Parijs en het jaar daarvoor in Florence zal het ESF een belangrijk moment worden voor de beweging tegen neoliberale globalisering en oorlog, waarbij tienduizenden activisten uit heel Europa bij elkaar zullen komen onder de noemer "Een andere wereld is mogelijk!" Thema's zullen onder andere zijn: Stop de oorlog, stop racisme, stop privatiseringen en voor mondiale rechtvaardigheid.

Het ESF wordt dit jaar georganiseerd in London, voor de deur van Tony Blair, en twee weken vóór de Amerikaanse verkiezingen. Er zijn honderden discussie-bijeenkomsten, die variëren van grote seminars tot kleine workshops. Sprekers hierbij zijn lokale, nationale en internationale activisten en academici, waaronder Susan George van ATTAC, Walden Bello van Focus on the Global South, de filmmaker Ken Loach, de Algerijnse onafhankelijkheidsstrijder Ahmed ben Bella, de onderzoeksjournalist John Pilger en Aleida Guevara, de dochter van Che Guevara.

Zondagmorgen is er een massale en internationale demonstratie in London, en het geheel wordt zondagmiddag afgesloten met een manifestatie waar onder andere de Asian Dub Foundation een weergaloos optreden zal geven.

Ook dit jaar organiseert Keer het Tij bussen naar het ESF. Deze zullen om 9.30 uur vertrekken op donderdag 14 oktober vanuit Amsterdam. Terugkomst in Amsterdam is maandagmorgen 18 oktober om 7.00 uur. De kosten bedragen 100 euro voor studenten en sociale minima, en 115 euro voor werkenden. Hierbij inbegrepen zijn de busreis en toegang tot het Forum. We gaan proberen om gratis slaapplaatsen te regelen; bij opgave vóór 23 september is er een grotere kans om dit te regelen. Indien dit niet lukt komen er helaas nog kosten bij voor de overnachtingen.

Ga mee naar het ESF en meld je aan!

Aanmelden en informatie:
Peter van Eerbeek
esf@keerhettij.nl
06-45604872

Aanmelden opstapplaatsen:

Wil jouw organisatie ook een lokale opstapplaats regelen? Neem dan contact op met: Peter van Eerbeek esf@keerhettij.nl 06-45604872.