Wereldwijde afwijzing blokkade van Cuba door VS

Redactie buitenland

Met een stemverhouding van 179 tegen 4 eiste de 59ste sessie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties voor de dertiende keer de beëindiging van de blokkade van Cuba door de VS die nu al vier decennia lang plaatsvindt. De blokkade koste Cuba inmiddels ongeveer 79 miljard dollar.

Dit jaar stemden evenveel landen tegen de blokkade als in 2003. Alleen de VS, hun boezemvriend Israël, de Marshall-eilanden en Palau waren tegen de resolutie, terwijl Micronesië zich onthield. Van de VN-leden stemde dus 94 procent voor Cuba ondanks talloze pogingen van Amerikaanse zijde om meer landen daarvan te laten afzien. Tweeëntwintig VN-leden namen het woord om de resolutie tegen de blokkade te ondersteunen.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019