Van de redactie

Het is een stormachtige herfst. Wordt het ook een grimmige winter? De aanvallen van regering en bazen zijn brutaal en onbarmhartig. Maar het verzet tegen deze neoliberale, onnodige, afbraakmaatregelen neemt zienderogen toe. De demonstratie op het Museumplein was een voorlopig hoogtepunt. De acties gaan door en worden harder, er wordt meer gestaakt. De echte strijd is pas begonnen, ook al wordt alles in het werk gezet om via ondrerhandelingen uit het moeras te komen. Steeds meer mensen zien in dat het kapitalisme geen stabiele samenleving biedt. Zij maken zich zorgen over de afbraak van de verzorgingsstaat. Veel illusies spatten uit elkaar. De harde werkelijkheid noopt tot heroriƫntatie en hergroepering. Dat vindt al plaats. Manifest is er om de strijd te begeleiden met achtergrondinformatie en analyses waar je wat aan hebt.

E.M. zal om persoonlijke redenen nog slechts 1 maal per maand schrijven.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019