Inschrijven in condeolanceregister Palestijnse Autoriteit in Den Haag  


Dit was de bedoeling,  


maar in Ramallah gaf de bevolking op eigen wijze uiting aan haar verdriet.

Aan het Palestijnse volk

Aan de strijders voor een onafhankelijke Palestijnse staat

Aan de Palestijnse leiders die de strijd van de overleden president Yasser Arafat zullen voortzetten

Wij wensen het Palestijnse volk sterkte toe. De dood van president Yasser Arafat is een groot verlies voor vrede en stabiliteit in de regio. De blijdschap over zijn dood van de zijde van Bush en Sharon toont de werkelijke betekenis van de overleden president Yasser Arafat. Het gevecht voor een onafhankelijke Palestijnse staat betekent een gevecht tegen zionisme en imperialisme.

Wij maken een wereld mee die met de dag gevaarlijker wordt. Het dagelijkse leven voor de bevolkingen in het Midden-Oosten, met name in Irak en Palestina, bestaat uit pijn en lijden.

De NCPN maakt zich grote zorgen over de nabije toekomst van het Midden-Oosten, vooral als we rekening houden met de doelstellingen van 'Het Noord-Afrika en Groter Midden-Oosten Project', geïnitieerd door de VS.

Wij voelen een diep respect voor de strijd van de overleden president Yasser Arafat gericht op het totstandkomen van een onafhankelijke staat voor de Palestijnen om in te leven. Wij zijn er zeker van dat zijn strijd zal worden voortgezet tot dit doel is bereikt.

Wil van der Klift
Internationaal secretaris
Nieuwe Communistische Partij-NCPN