Andries Dijkstra en Stance Dijkstra-Huberts overleden

Op 26 december 2004 stierf Andries Dijkstra in de leeftijd van 81 jaar, en een dag later op 27 december 2004 geheel onverwachts ook zijn vrouw: Constantia Dijkstra-Huberts in de leeftijd van 85 jaar.

De NCPN verliest in Andries en Stance trouwe kameraden. Dries was altijd direct en op de man af. Stance stond aan zijn zijde. Zonder aarzelen op de bres voor hun idealen. Wij wensen de familie sterkte met het verlies.

Zie: Februaristaking '99.

Het mooist denkbare eerbetoon

Afgelopen tweede kerstdag is de communist en oud-februaristaker Dries Dijkstra uit Apeldoorn overleden. Ik leerde hem kennen via mijn moeder die werkt bij het verzorgingshuis waar hij met zijn vrouw verbleef. Toen ik nog geen abonnement had op Manifest leende hij mij vaak zijn uitgelezen kranten en kreeg ik een keer zijn kopie van het boekje '60 jaar februaristaking 1941-2001, blijf herdenken', waar een interview met hem in stond. Daardoor kwam ik te weten dat hij veel heeft meegemaakt in de Tweede Wereldoorlog, en dat hij zelfs heeft meegevochten met de partizanen in Oost-Europa. Hij deed hier altijd heel gewoon over en ik was van plan om een keer hierover met hem te gaan praten. Helaas is het er niet van gekomen en is hij overleden. Ik zou het mooi vinden als er een klein eerbetoon in Manifest zou komen ter nagedachtenis van deze lokale held.

Dennis Kanselaar

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019