Ingezonden: Demonstratie Stop Afbraak Sociale Huisvesting


 

Landelijke Demonstratie

Stop Afbraak Sociale Huisvesting

Tegen het Huisvestingsbeleid van de Regering

5 februari 2005, 13:00 uur op de Dam, Amsterdam

Beste huurders van Nederland,

Voor steeds meer mensen is het huisvestingsbeleid van de regering onacceptabel. De gevolgen van voortdurende huurverhogingen, bezuinigingen op de huursubsidie, massale sloop en verkoop van sociale huurwoningen zijn desastreus. Voor veel bewoners dreigen gedwongen verhuizingen of grote financiële schulden en zorgen. De afbraak van de sociale huisvesting creëert een ernstig tekort aan betaalbare woonruimte. De wachtlijsten voor een sociale huurwoning worden steeds langer. Woningnood is terug in Nederland en door speculatie met dure huur- en koopwoningen ontstaat er ook nog leegstand.

In het hele land zijn bewoners actief om huisvesting veilig te stellen. In alle steden zijn er comités om te voorkomen dat hele buurten kapotgemaakt worden. De zelforganisatie is bittere noodzaak om voor de menselijke waardigheid op te komen. Want wonen is een eerste levensbehoefte, geen gunst maar een grondrecht!

In Amsterdam is samenwerking tussen bewoners en buurten gerealiseerd. Onder het motto 'Stop Afbraak Sociale Huisvesting' wordt met veel enthousiasme samengewerkt. Sinds kort is deze samenwerking ook met andere steden totstandgekomen. Want de afbraakpolitiek wordt ook landelijk gecoördineerd en dus is het nodig om daar samen tegen op te trekken. Daarom gaan we op 5 februari naar de Dam.

We willen graag ervaringen uitwisselen. Wilt u meehelpen of heeft u ook nog andere ideeën om de krachten te bundelen? Mailt u dan naar: demonstratie@sash.nl

Actiecomité Stop Afbraak Sociale Huisvesting
Website: http://www.sash.nl

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019