Herdenk de Februaristaking

Op vrijdag 25 februari aanstaande wordt in Amsterdam zoals ieder jaar de Februaristaking 1941, die bekendstaat als een wijdverbreid protest tegen het onmenselijke optreden van de fascistische Duitse bezetters en haar Nederlandse handlangers jegens joodse medeburgers, herdacht. De Februaristaking van 1941 is de geschiedenis ingegaan als een inspirerende daad van solidariteit. Zij gaf indertijd velen hoop en vertrouwen. De staking van toen zal altijd een baken tegen onderdrukking en voor vrijheid zijn. Dit jaar zullen we ook het feit herdenken dat zestig jaar geleden dat Duitse fascisme gewapenderhand werd verslagen. Toenemend racisme en vreemdelingenhaat in eigen land en groei van extreem-rechtse partijen in landen om ons heen, maken extra waakzaamheid geboden. Neem daarom juist nu deel op vrijdag 25 februari 2005 aan de herdenking bij de Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein. De aanvang van de herdenking is 16.45 uur en van het defilé 17.00 uur.
Bestuur NCPN
©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019