Ingezonden: Haags Vredesplatform


 

Het Haags VredesPlatform is al meer dan 25 jaar een actieve vereniging voor Ontwapening en Vrede. Het HVP keert zich tegen kernwapens, wapenhandel, legers, militairisme, militaire interventie en bondgenootschappen, zoals de NAVO of de militaire arm van de EU.

Sinds de oorlog in Afghanistan werkt het HVP samen met het Haags Platform tegen de Nieuwe Oorlog. Als een van de activiteiten organiseert dit samenwerkingsverband o.a. discussieavonden.

Den Haag gaat er prat op diverse internationale rechtsorganisaties in zijn stad te hebben. Hij noemt zich 'Stad van Vrede en Recht'. In dit kader wil het samenwerkingsverband een kritische discussie starten over het functioneren van een aantal internationale instellingen.

Zo zijn er bedenkingen bij:

Het HVP en DHTNO vragen zich af of het internationaal recht niet uitgehold wordt ten gevolge van de reacties op de gebeurtenissen van 11 september 2001. Het eigenmachtig optreden van singuliere staten baart ons veel zorgen. Over deze zaken willen wij op vrijdag 4 februari in discussie gaan.

Inleiders zullen zijn:

Locatie: Zaal 'De Kronkel', Westeinde 425, Den Haag.

Programma

Uur Activiteit
19.30 Zaal open.
20.00 Opening en welkom door A. Stevens, vz. HVP-DHTNO.
20.05 Inleiding door Prof. P. De Waart.
20.45 Pauze.
21.00 Inleiding door G. Civikov.
21.20 Pauze.
21.30 Discussie en vragen.
22.30 Sluiting.
©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019