Theun de Vries (97) overleden


 

Redactioneel

Schrijver Theun de Vries is overleden. De Vries is 97 jaar geworden. Theun de Vries begon al op zeer vroege leeftijd met schrijven en laat een enorm oeuvre na. Zijn boeken zijn betrokken en beschrijven de werkelijkheid. Bij het grote publiek is hij vooral bekend als de schrijver van 'Het meisje met het rode haar' en de driedelige roman over de Februaristaking. Begin jaren 70 kwam hij in conflict met de leiding van de CPN en verliet die partij. Hoewel in interviews burgerlijke journalisten probeerden hem te ontlokken dat zijn politieke stellingname op een jeugdzonde berustte, heeft hij nooit afstand genomen van zijn communist zijn. Hij heeft de arbeidersbeweging bijzonder werk nagelaten en, door de geschiedenis vast te leggen, een grote dienst bewezen.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019