SUCI schiet te hulp in Tamil Nadu na tsunami

De afdeling Tami Nadu van het Socialist Unity Centre of India (SUCI) heeft medische verzorgingsposten geopend in Porto Nova-Paringipettai. Ook in Chinnur, op twee kilometer afstand van Pudhukuppam en in Karaikal, achttien kilometer buiten Nagapattanam, zijn hulpposten ingericht. Beide plaatsen liggen in het district Cuddalore. In Chinna Mudaliar Chavadi in het district Pondicherry is eveneens een hulppost opgezet. In Cuddalore werkt een groep vrijwilligers samen met een medisch team. Ze ruimen de puinhopen op en helpen bij de wederopbouw van de huizen.

Artsen en verpleegkundigen die verbonden zijn aan het Medical Service Centre (MSC) zijn uit de Bengalen, Kerala, Chandigargh, Delhi en Karnatakka gekomen om de klok rond te werken. Het MSC had al waardevolle hulp geboden na de cycloon in Orissa in 1999 en de aardbeving in Kutchh in 2001.

De medewerkers van het SUCI gaan vanuit alle delen van het land naar Tamil Nadu. Ze bezorgen er het geld en de hulpgoederen die ze van de bevolking gekregen hebben en ze werken als vrijwilligers in de getroffen gebieden in Cuddalore en Nagapattanam.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019