Verslag van de vergadering van het PB van 15 januari 2005

Het grootste deel van de vergadering is besteed aan interne organisatorische zaken. Het partijbestuur roept op om de NCPN-campagne voor hulp aan de Tsunami-slachtoffers te steunen. De Tsunami is een enorme ramp. De meeste officiële hulp gaat naar de plekken waar het niet echt nodig is (bijv. Thailand). Daarom is contact met ons gezocht door organisaties die gelieerd zijn aan de communistische partijen van India en Indonesië. De NCPN steunt projecten in Indonesië en India. Wij roepen iedereen, ook buiten de partij op, de actie te steunen.

Het partijbestuur wordt aangevuld met Piet S, Marian, Arlen en John B. Formeel hebben zij, net als Joop, geen stemrecht maar dit wordt per concreet geval bekeken. Het DB wordt uitgebreid met Chuck. Het PB besluit om de inhoudelijke voorbereiding voor het komende congres te starten en voor de zomer het besluit, over doorgang van het congres dit jaar, te nemen. De planning voor het eerste half jaar van 2005 wordt door het PB vastgesteld.

Het Nederlandse leger blijft op een andere manier toch in Irak. Dit moet politiek aan de kaak worden gesteld. Op 19 maart vindt in Brussel tijdens de Eurotop een grote demonstratie plaats. Vanuit het hele land worden bussen georganiseerd. Het plaatselijke comité in Eindhoven heeft wat betreft de 750 euro-actie ongeveer 350 handtekeningen opgehaald. Volgende vergadering 26 februari.