Engelse parlementaire steun voor Cuba


Regering Bush wil totale werelddominantie.(Foto Solidair)  


 

Redactie buitenland

Een grote meerderheid van de Britse parlementsleden met inbegrip van eerste minister Tony Blair heeft schriftelijk verklaard dat zij geen steun zullen geven aan een eventuele militaire actie tegen Cuba van de kant van de VS.

Een rapport van de Britse Solidariteitsgroep onthulde dat 79 procent van de door haar aangeschreven parlementariƫrs bevestigt dat zij geen steun geven aan enige militaire actie uit Washington en dat zij menen dat de regering Bush haar politiek jegens Cuba moet wijzigen.

De meerderheid van de 402 parlementsleden die reageerden meent dat de politiek van de VS de armoede voor 11 miljoen Cubanen heeft verscherpt en de economie van hun land heeft verlamd.

In een brief aan een lid van zijn district schreef Peter Hain, voorzitter van het Lagerhuis: "Ik ben een groot tegenstander van gewapende actie tegen Cuba en ook van de voortdurende blokkade door de Verenigde Staten. Ik bezocht Cuba twee jaar geleden en was onder de indruk van de ontwikkeling van de sociale voorzieningen, ondanks de tegenwerking vanuit de Verenigde Staten."

Bron: Granma International, oktober 2004, vertaling Thomas Janssen.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019