Stop met de Imperialistische Bezetting

Voor vrije zelfbeschikking van Irak

Het 17de Congres van de DKP besloot, na een indringende discussie, tot de oproep: Stop met de imperialistische bezetting voor vrije zelfbeschikking van Irak.

Het Congres roept alle leden, vriendinnen, vrienden, sympathisanten van de DKP op tot een protest tegen de imperialistische oorlogspolitiek, die actueel het meest extreem tot uitdrukking komt in de bezetting van Irak. We ondersteunen de eisen en acties van de vredesbeweging.

De DKP eist de onmiddellijke en onvoorwaardelijke beëindiging van de bezetting van Irak door de VS, Groot-Brittanië en hun bondgenoten. Daartoe moet de buitenparlementaire druk internationaal worden versterkt.

"Not welcome, Mr. Bush!"

De DKP eist van de Bondsregering de onmiddellijke stopzetting van alle politieke, organisatorische en militaire ondersteuning van de imperialistische bezetting. Alle rechten voor de militaire luchtmacht van de VS om over Duits grondgebied te vliegen dienen te worden geannuleerd en alle medewerking om vanaf VSbases in Duitsland de volkenrechtelijk onwettige bezetting te organiseren dienen onmiddellijk te worden teruggenomen.

Verzet tegen de bezetting van Irak is legitiem. Ook het feit dat de VN-Veiligheidsraad achteraf een schijnlegitimatie heeft geleverd verandert daar niets aan. De DKP ondersteunt alle vooruitstrevende krachten die zich inzetten voor een soeverein, democratisch Irak. De agressors moeten de kosten dragen van herstel van de schade die werd aangericht door blokkade, oorlog en bezetting.

De DKP is door een bijzondere solidariteit verbonden met de Iraakse communisten. We hebben groot respect voor hun strijd tegen de willekeur van de bezetters en hun inzet voor sociale en democratische rechten. Open vragen, zoals de deelname aan de marionettenregering van Allawi, willen we in solidariteit bediscussiëren. We veroordelen de folteringen, massale moordpartijen en vervolging, zoals gepraktiseerd door de bezetters, waarvan in de allereerste plaats de burgerbevolking slachtoffer is.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019