Advertentie


 

In de Ban van de Mariachi-muziek, Holguin Cuba 2005

Het Comité Handen af van socialistisch Cuba biedt u, met het oog op de zomervakantie, een schitterende CD aan met Cubaanse Mariachi-muziek: Cascabel. De CD bestaat uit 22 nummers met opwindende en opwekkende muziek. Bij elkaar meer dan een uur met bekende en minder bekende nummers. Het is de derde CD van deze groep. Eerder boden wij u de eerste CD aan. Daarnaast is er een prachtige (dubbel)DVD van deze groep, 'Sombras en la Noche', voor 20 euro (excl. 1.50 verzendkosten). De CD kost 15 euro (excl. 1.50 euro verzendkosten). CD en DVD zijn te bestellen op het NCPN-kantoor.

De Mariachi-groep, Mariachi Colectivo Holguin Cuba', bestaat uit Cubanen, die sinds een paar jaar professioneel Mariachi-muziek maken op Cuba. De groep bestaat uit circa 15 personen die in de hele provincie Holguin optreden. In oude vrachtauto's, bussen of oude legertrucks, over onbegaanbare zandweggetjes, langs ravijnen en over hoge bergtoppen, bezoeken zij afgelegen dorpjes en stadjes om daar op te treden, vaak op uitnodiging van de plaatselijke bevolking ter ondersteuning van festiviteiten (rodeo's, congressen, festivals e.d.). De Mariachi-muziek komt oorspronkelijk uit Mexico, maar wordt in veel Latijns-Amerikaanse landen gespeeld. Het is een soort volksmuziek die rechtstreeks uit het gevoel/hart komt en gaat over de ellende van alle dag en het geluk bij het zien van een glimlach van een mooie vrouw/man. Overal waar de Mariachi's komen wordt het feest en vergeet men, voor even, de dagelijkse ellende. Er wordt meegezongen en meegefeest. ledereen op Cuba kent de liederen. Deze muziek voert u naar een stukje uniek Cuba.

Voor liefhebbers is er ook een video beschikbaar, waarop optredens van de groep kunnen worden gevolgd. Er wordt opgetreden, afgewisseld met onderweg zijn, oefenen in bus en oude gebouwen. U ziet hoe de genoemde CD wordt opgenomen in een radiostudio in Holguin-Cuba. Echt een film om ook warm van te worden.

Een deel van de opbrengst van de verkoop van de CD's gaat - via de stichting Holanda Pro Derde Wereld - naar projecten op Cuba. Dit humanitaire project houdt onder meer in: het verzamelen van muziekinstrumenten, inzamelen geluidsapparatuur, aanschaf transportmiddelen, enz. U kunt het project ook financieel ondersteunen: Stichting Holanda Pro Derde Wereld, Rabo-bank Rijnsburg, nr. 336819382, t.n.v. stichting HPDW.

Stichting HPDW
Postbus 217
2210 AE Noordwijkerhout
mobiel 0651 927 041
e-mail: http://wvcuba@hotmail.com
Rabobank Rijnsburg: 336819382
KvK Leiden nr. 28085296

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019