Vietnam stuurt Cuba $100.000 voor slachtoffers orkaan Dennis

Partijleiding zendt deelneming aan Cubaanse orkaanslachtoffers

Secretaris-generaal van de Communistische Partij, Nong Ñuc Manh, President Tran Ñuc Luong, en eerste minister Phan Van Khai hebben condoleanceboodschappen gezonden aan Fidel Castro Ruz en de regering van Cuba, naar aanleiding van de grote verliezen aan mensenlevens, veroorzaakt door de orkaan Dennis. De Vietnamese leiders drukten hun diepste sympathie en solidariteit uit met de Cubaanse mensen, in het bijzonder de families van de slachtoffers van de verwoestende orkaan Dennis die Cuba onlangs trof. De minister van Buitenlandse Zaken Le Van Bang informeerde gisteren de Cubaanse zaakgelastigde Gabriel Perez Tarrau over het Vietnamese besluit van de partij en van de staat 100.000 dollar te schenken om de Cubaanse mensen te helpen de nasleep van de orkaan te overwinnen en snel hun normale leven te herstellen. (VNS, 2-8-2005)
©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019