Fidel Castro: 1100 artsen willen slachtoffers orkaan Katrina helpen


'Solidariteit kun je niet blokkeren'.  

Redactie buitenland

De Cubaanse president Fidel Castro heeft aangekondigd dat 100 artsen klaarstaan om zaterdagochtend vroeg te vertrekken naar Houston, Texas om de slachtoffers van de verwoestende Orkaan Katrina bij te staan.

Een tweede groep van 500 Cubaanse artsen staat ook al klaar om op zaterdagmiddag te vertrekken naar de VS en een derde bestaande uit 500 specialisten zou op zondagochtend kunnen vertrekken met ieder 24 kilogram medicijnen en de noodzakelijke middelen om in noodsituaties te kunnen handelen.

De 1100 medische specialisten hebben internationale ervaring en een basiskennis van de Engelse taal om de patiënten bij te staan die ernstig door de krachtige orkaan zijn getroffen, zei het Cubaanse staatshoofd.

President Fidel Castro verklaarde dat de regering op 30 augustus, langs diplomatieke weg, een deelnemingsbrief naar de families van de slachtoffers van orkaan Katrina heeft gestuurd. Het Cubaanse parlement verzond op woensdag ook een bericht van deelneming naar de verwanten van de slachtoffers van de krachtige orkaan die Louisiana, Alabama en Mississippi heeft verwoest.

Bron: RHC, Havana, 2-9-2005.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019