Solidariteitsmanifestatie met Cuba

Free the Five


Irmita (links), zusje Ivett (in het midden) en moeder Olga Salanueva Arango (rechts), respectievelijk dochters en vrouw van René Gonzáles, één van de vijf, die werd veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf.  


René Gonzáles 


Irmita 


 

Zondag 23 oktober in Amsterdam, 13.00-17.30 uur
Buurtcentrum 'De Horizon', Zaandammerplein 50,
bus 22 naar Spaarndammerbuurt.
Entree: 2,50 euro

Irmita González (dochter van René González Sehwerert en Olga Salanueva Arango) en Nuris Piñero (advocate) zullen spreken tijdens de manifestatie.

Het programma volgt zo spoedig mogelijk.

Zet in je agenda. Zorg erbij te zijn. De solidariteit met Cuba moet worden versterkt. De VS-regering legt zich niet neer bij een recente rechterlijke uitspraak dat het proces over moet en niet in Miami.

Irmita González is de oudste dochter van René González Sehwerert, één van de vijf. Hij werd veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf. De familie kreeg geen toestemming om de vader op een normale wijze te bezoeken.

Nuris Piñero Sierra is advocate sinds 1974, specialiteit internationaal recht. Ze leidt het Advocatenkantoor voor Gespecialiseerde Diensten, dat naast zijn hoofdzetel in Havana, filialen heeft in alle provincies van het eiland, en buitenlandse medewerkers o.a. in Spanje, Italië, Frankrijk, Mexico, Costa Rica, Canada en de VS. Ze haalde onder andere drie Masters aan de rechtsfaculteit van Barcelona en één bij de Europese Unie. Ze werkt op strafzaken, burgerlijke zaken en handelszaken. Zij verdedigde zaken voor cliënten in Italië, Spanje en Mexico. Nuris Piñero werd in de aanloop van het proces tegen de Vijf bij de zaak betrokken.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019