Receptie markeert diplomatieke banden tussen China en Cuba

Redactie buitenland

Op donderdag 29 september vond in Peking een receptie plaats om de 45ste verjaardag van de totstandbrenging van diplomatieke relaties tussen China en Cuba te vieren. Cheng Siwei, vice-voorzitter van het Permanente Comité van het Chinese Volks Congres en voorzitter van de Vriendschapsvereniging China-Latijns-Amerika, woonde de ontvangst bij.

Cuba was het eerste Latijns-Amerikaanse land dat diplomatieke banden met China smeedde en de bevolkingen van de twee landen hebben traditionele vriendschapsbanden. De wederzijdse bezoeken op hoog niveau zijn toegenomen en de samenwerking op diverse gebieden is verder uitgebreid.

Met de versterking van de banden tussen de twee landen zijn hun niet-gouvernementele uitwisselingen ook versterkt. Diverse uitwisselingen tussen de twee volkeren hebben wederzijds begrip en vriendschap bevorderd.

De Cubaanse minister Ricardo Cabrisas Ruiz zei dat Cuba altijd volledige steun aan het één-China beleid heeft gegeven en aan China's, al 45 jaar durende, gerechtvaardigde gevecht voor nationale hereniging. Het is niet alleen voordelig voor de twee volkeren, maar ook voor de mensen van de Latijns-Amerikaanse en Caribische staten om de bestaande relaties van wederzijds voordelige samenwerking op te voeren en uit te breiden, zei Cabrisas.

Bron: http://www.chinaview.cn, 29-9-2005 (http://news.xinhuanet.com/english/2005-09/29/content_3563300.htm)
Vertaling Babel Fish/wvdk.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019