Voorpagina: Nieuwe Metrolijn


 

Vijzelgracht, Amsterdam-Centrum. Groep mannen van internationale afkomst werkt aan de nieuwe Metrolijn in Amsterdam. Hilko, civieltechnisch medewerker: hier werken 32 Slowaken, één Roemeen, vijf Duitsers en 15 Nederlanders. De buitenlandse mensen wonen doordeweeks in het ketencomplex aan de Oude Haagseweg. Leidinggevenden zijn meestal Nederlanders, maar er zijn ook Nederlandse grondwerkers en betonvlechters. Duits en Engels is de voertaal! De mensen komen via de aannemer in dienst en de buitenlanders mogen maar een paar maanden in Nederland werken. De sfeer onder de mensen is goed. De mannen werken heel hard. We houden ons natuurlijk wel aan de arbeidstijdenwet. We werken in ploegendienst van 7.00 uur 's morgens tot 10.00 uur 's avonds.
©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019