Anti-Soros Beweging opgericht in Georgië

Redactie buitenland

Er wordt een nieuwe politieke beweging opgericht in Georgië om zich tegen George Soros te verzetten - de Amerikaanse miljardair en filantroop die vanwege zijn 'bevordering van de democratie' over de hele wereld bekend is. Het Russische nieuwsagentschap van RIA-Novosti maakt bekend dat de nieuwe beweging - genoemd Antisoros - a.s. maandag zijn stichtingscongres zal houden in de hoofdstad van Georgië, Tbilisi.

De organisatie start met ongeveer 100 leden, waaronder verscheidene vroegere parlementariërs, de voorzitter van de oppositiepartij Rechtvaardigheid, Maya Topuridze, en de vroegere Georgische veiligheidsminister Igor Georgadze. Onafhankelijke gerechtelijk deskundige, Maya Nikoleishvili, wordt genoemd als voorzitter van de nieuwe beweging.

Nikoleishvili is bekend door haar publiekelijke vraagtekens bij de officiële versie van de dood van Georgië's eerste minister Zurab Zucania, die volgens de autoriteiten in februari aan koolmonoxidevergiftiging stierf, onmiddellijk nadat de pro-westelijke president, Mikhail Saakashvili, aan de macht kwam.

Bron: MosNews (Russia), 3-10-2005, vert. Babel Fish/wvdk
(http://www.mosnews.com/news/2005/10/03/antisoros.shtml)

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019