Voorpagina:


 

In de Verenigde Staten worden sinds 1998 vijf Cubanen vastgehouden wegens "samenzwering met als doel spionage en moorden te plegen". Deze zomer is hun proces ongeldig verklaard door het Hof van Beroep in Atlanta, USA. Ze wachten nu op een nieuw proces. Op zondag 23 oktober jl. heeft de steungroep 'Solidair met Cuba' een bijeenkomst georganiseerd in Amsterdam, waar Irmita González, dochter van een van 'de vijf', René González, aanwezig was. Zij werd begeleid door advocate Nuris Piñero Sierra. Dhr. Enrique Prieto López van de Cubaanse ambassade riep op tot vrijlating van de vijf gevangenen, uitlevering aan Venezuela van Posada Cariles, een terrorist die zich schuilhoudt in de VS met medeweten van diens regering, en beëindiging van de economische blokkade tegen Cuba.
©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019