Uitnodiging: Indonesië: 40 jaar na de slachtingen

Het 1965 Herdenkingscomité-Nederland wil u gaarne uitnodigen voor een forum over de gebeurtenissen die plaatsvonden in Indonesië vanaf het laatste kwartaal van 1965, die Soeharto aan de macht brachten en waaraan miljoenen mensen ten slachtoffer vielen. Ondanks het zogenaamde herstel van de democratie na de val van Soeharto in mei 1998 is de slachtoffers en hun familieleden nog steeds geen recht gedaan. De uitvoerders van de slachtingen zijn nog steeds niet gestraft. De nog in leven zijnde slachtoffers en hun familieleden blijven verstoken van de volledige uitoefening van hun burgerrechten en hebben voorlopig nog geen uitzicht op rehabilitatie.

Het 1965 Herdenkingscomité-Nederland wil internationale solidariteit bevorderen met de mensen in Indonesië in hun streven naar gerechtigheid en genoegdoening.

Forumleden

Hilmar Farid - Schrijver, activist en wetenschapper aan het Indonesisch Instituut voor Sociale Geschiedenis te Jakarta en een van de oprichters van

Jaringan Kerja Budaya, een collectief van kunstenaars, wetenschappers en cultureel werkers.

Robert Cripp - Professor aan de Nationale Universiteit van Australië die belangrijk onderzoek heeft gedaan met betrekking tot Indonesië (uitgenodigd).

Joop Morriën - Auteur van het boek Indonesië Los van Holland

Beknopte bijdragen

Jurrie Reiding - Auteur van het boek Ontwikkelingshulp - Neokolonialisme - Nationale bevrijdingsstrijd

Marek Ave - Onderzoeksinstituut Stichting Sapu Lidi

Wanneer: Zaterdag 5 november 2005 van 13:00 - 18:00 uur

Waar:

Universiteit van Leiden
Lipsiusgebouw, gebouw 1175,
Zaal 005 begane grond
Cleveringaplaats 1
Leiden

Info:
Ruth de Leon:030-2422342
Marek Ave: 071-5128085
Email: comte19_65@yahoo.com