Castro ontmoet hoogste Chinese legerofficier


Hu Jintao en Fidel Castro.  


Hu Jintao en Fidel Castro.  

Redactie buitenland

De Cubaanse leider Fidel Castro had op vrijdag 4 november jl. in Havana een ontmoeting met Liang Guanglie, Stafchef van het Chinese Volksbevrijdingsleger (PLA), met het oog op de bilaterale banden en relaties tussen de twee legers.

Castro zei dat het Cubaanse leger groot belang hecht aan het ontwikkelen van relaties met de Chinezen en hoopt dat de twee legers de uitwisselingen en samenwerking in de toekomst zullen verbeteren.

Liang, die ook lid van de Centrale Militaire Commissie van China is, zei verheugd te zijn over de vorderingen die zijn gemaakt onder leiding van Castro. Liang zei dat hij een brede overeenstemming heeft bereikt met de hoogste militaire leiders van Cuba en dat de PLA tevreden is over het smeden van vriendschappelijke- en samenwerkingsverbanden met het Revolutionaire Leger van Cuba.

Liang kwam op vrijdag 4 november op Cuba aan voor een driedaags bezoek. Hij ontmoette op die dag ook Raul Castro Ruz, vice-president van de Staatsraad en minister van het Revolutionaire Leger van Cuba.

Bron: Xinhua, 5-11-2005, vertaling Babel Fish/wvdk.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019