Havenarbeiders - Massaal naar Straatsburg op 16 januari


Havenwerkers blijven nationaal en internationaal doorknokken tegen Europese Lissabon-dictaten. (Foto Manifest)  

De Belgische vakbonden roepen de dokwerkers op om maandag 16 januari massaal te betogen in het Franse Straatsburg. Daar stemt het Europees parlement op 17 januari over de richtlijn over de zelfafhandeling. Door die richtlijn kunnen schepen voortaan door de eigen bemanning worden geladen en gelost. Nu mogen alleen de erkende havenarbeiders dat doen. De vakbonden willen op de dag van de betoging ook een 24-uursstaking houden in de havens. De drie vakbonden ACV, ABVV en ACLVB legden daar vorige week dinsdag een actiemodel voor vast. Op woensdag 11 januari komen er in alle Europese havens infovergaderingen, gekoppeld aan werkonderbrekingen. (Solidair, 7-12-2005)

De Nederlandse havenarbeiders maken zich eveneens op voor demonstraties. Manifest zal daar in het komende nummer over berichten. Evenals over de komende acties tegen de Bolkestein-richtlijn.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019