Ingezonden : Steun de projecten van OBJ in Servië


 

Bij foto: Het lossen van ziekenhuisbedden en computers.

Samenwerken aan een nieuwe stad

Guca is een dorpje met 2.500 inwoners dat ligt in de mooie omgeving van Dragecevo, in het westen van Servië. Het dorpje krijgt geen geld van de overheid om de noodzakelijke renovatiewerkzaamheden uit te laten voeren. De bewoners hebben de handen in elkaar geslagen en zijn een stadsvernieuwings-project begonnen. De inwoners wisten ook het geld bij elkaar te verzamelen om twee hulptransporten van Stichting OBJ te kunnen bekostigen. De goederen kwamen ten goede aan het ziekenhuis en de basisschool van Guca.

OBJ-transporten 2004

Ziekenhuis in Guca

In totaal zijn er in 2004 drie transporten gegaan. Anderhalf jaar geleden heeft het ziekenhuis contact gelegd met stichting OBJ. Het interieur was in zeer slechte staat. Vrijwilligers hebben het schilder- en opknapwerk onder handen genomen. Stichting OBJ leverde complete ziekenhuisbedden en ziekenhuisbenodigdheden. Een laatste transport met aanvullend meubilair en bedden volgt.

OBJ-transporten 2005

Ziekenhuis in Cacak

Dit jaar wordt begonnen aan de bouw van een nieuwe afdeling voor hemodialyse. Er is wel geld voor de inrichting, maar niet voor de apparatuur. Onze projectleider, mevrouw Ilic, heeft kunnen regelen dat het Academisch Ziekenhuis in Rotterdam vier hemodialyse-apparaten beschikbaar heeft gesteld. Haar man heeft ze met behulp van Stichting OBJ op de plaats van bestemming gebracht.

Basisschool Tanasko Rajic in Cacak

Verschillende hulptransporten zijn in 2003 naar de basisschool gegaan. In de eerste helft van 2005 kreeg de school computers en aanvullend schoolmeubilair.

Bedankt voor de samenwerking en het beschikbaar stellen van goederen!

Wij hebben uw financiële bijdrage hard nodig om de transporten te kunnen bekostigen! Actiegiro 8289610 t.n.v. Stichting OBJ, Tilburg.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019