Schinveldse bos


 

Waarnemend burgemeester J. Zuidgeest van de gemeente Onderbanken sommeert de bezetters van het Schinveldse bos bij de landingsbaan van de AWACS daar onmiddellijk te vertrekken. "Het is over en uit", zei Zuidgeest. "Dit is verboden gebied, ik verzoek u dringend dit bos te verlaten". Waarop een van de actievoerders antwoordde: "Dat is dan wederzijds, meneer". Enkele burgers wierpen de burgemeester verwensingen naar het hoofd, zoals: "Alleen hoeren laten zich kopen". De marechaussee is maandagochtend iets na zes uur begonnen met de ontruiming van het bos bij Schinveld. Er zijn ongeveer tien arrestaties verricht... De NAVO en haar paladijnen hebben weer eens een schijnoverwinning geboekt. Het verzet zal er alleen maar door groeien.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019