Persbericht, Groningen lanceert verkiezingscampagne: Doe SOCIAAL Ja!

GRONINGEN - De Nieuwe Communistische Partij - NCPN neemt deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 onder de leuze: "Doe SOCIAAL Ja!". In een 10-puntenprogramma spreekt de partij zich uit voor een rechtvaardig gemeentebeleid. Niet het rechtse kabinetsbeleid, niet projectontwikkelaars, niet winstbeluste ondernemers, maar de belangen van de mensen die in de stad wonen moeten uitgangspunt zijn.

Groningen presteert economisch bovengemiddeld goed, blijkt uit recent onderzoek van Elsevier en Bureau Louter. De NCPN vraagt zich af over wiens economie het hier nu precies gaat. De gemeente steekt bergen geld in allerlei prestigeprojecten die vooral leuk zijn voor ondernemers die er aan verdienen. Maar deze stad heeft volgens de NCPN gewoon behoefte aan normaal sociaal beleid.

Mensen laten werken voor een uitkering is een regelrechte schande, evenals de groeiende armoede: Groningen is de vijfde armste stad van Nederland. In een economisch bovengemiddeld goed presterende stad hebben honderden gezinnen voedselpakketten nodig. Maar dat vindt de gemeente een "extratje". Bezuiniging na bezuiniging nekt de broodnodige wijkvoorzieningen. De NCPN verwijst naar de situatie in de Franse steden, vooral Parijs, voor het resultaat van bezuinigingen op voorzieningen als buurtcentra, jeugdzorg, openbaar vervoer, betaalbare woningen. De gemeente voert verder braaf het regeringsbeleid uit: privatisering van sociale zekerheid en gezondheidszorg. Daar heeft de bevolking helemaal niets over te zeggen.

De NCPN realiseert zich dat gemeenten over het algemeen een soort doorgeefluik voor Den Haag of Brussel zijn. De partij doet in de eerste plaats mee met de verkiezingen om haar standpunten door middel van een 10-puntenprogramma onder de aandacht te brengen. De verkiezingslijst zal worden aangevoerd door Mans Pruis.

Een raadszetel zit er in; bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen haalde de NCPN bijna een verdubbeling van de stemmen. Want het wordt hoog tijd voor een sterk communistisch geluid: "Doe SOCIAAL Ja!".

Meer informatie

NCPN afdeling Groningen
Telefoon :
050-5414381 (Mans Pruis)
06-53644801 (Arlen Sabajo)
050-5426544 (Henk Jonkman)
e-mailadres: ncpn_groningen@hotmail.com

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019