NCPN, Gemeenteraadsverkiezingen 2006 Amsterdam


Amsterdam, zondag 12 februari. Verkiezingen van 7 maart naderen. Tijdens vliegende storm en striemende regen wordt er toch geplakt in de stad ook op moeilijk bereikbare plekken.  

STEM COMMUNISTEN lijst 16

Solidair, rechtvaardig, daadkrachtig.

Eerst de mensen, niet de winsten.

De meeste partijen accepteren de vrije markt en het winstbejag van grote ondernemers als een vaststaand feit. Zij zien alles binnen het raam van het huidige kapitalistische systeem. De Nieuwe Communistische Partij - NCPN heeft een andere mening:

Wij zien de oplossing voor de grote maatschappelijke problemen niet binnen het huidige systeem, maar zijn voor verandering. We vragen dus niet alleen om uw stem, maar in de eerste plaats om méé te vechten, in buurt en bedrijf, voor een samenleving die uitgaat van sociale rechtvaardigheid en solidariteit.

Een greep uit ons verkiezingsprogramma:

WERKGELEGENHEID

Behoud en (her)oprichting van gemeentelijke diensten en bedrijven.
Stop privatiseringen.

OPENBAAR VERVOER

Goed en betaalbaar openbaar vervoer: geen privatisering of opsplitsing van het GVB.

WONEN

Woonlasten omlaag, uitbreiden van het gemeentelijk woningbezit, voorrang voor sociale woningbouw in collectief beheer met medezeggenschap voor de huurders. Herhuisvesting van daklozen. Wonen is een recht.

MILIEU

'De vervuiler moet betalen', maatregelen aan de bron en verbeteren van afvalverwerking.

BUURTVOORZIENINGEN

Uitbreiding buurtvoorzieningen in overleg met de bewoners, uitbreiden van voorzieningen voor ouderen-en thuiszorg, sport en ontspanning, wijkcentra, cultuur, jeugd, openbare bibliotheken en een volwaardig loon voor mensen die in deze voorzieningen werken.

JONGEREN

Studiebeurzen omhoog, uitbreiding OV-kaart, collegegeld omlaag, meer goede jongeren-huisvesting, herstel medezeggenschap. Recht op volwaardig werk en volwaardig loon.

tel.6825019 fax 6828276 www.ncpn.nl
e-mail: amsterdam@ncpn.nl

Nieuwe Communistische Partij - NCPN lijst 16