Succesvolle actie ziektekosten


 

Sociaal-economische redactie

Gepensioneerde leden van de FNV-bonden uit de overheids- en onderwijssectoren kwamen op 2 maart in actie tegen de negatieve gevolgen van het nieuwe zorgverzekeringsstelsel. Met 2000 demonstranten was de opkomst in de Jaarbeurs Utrecht ver boven verwachting. Sneeuw, kou en wind konden de ongeveer tweeduizend leden van de FNV-bonden ABVAKABO, AFMP, AOb, MARVER en NPB niet tegenhouden.

'Nu is het zuur genoeg' was hun boodschap.

De FNV-leden eisen van dit kabinet en van de volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer: Rechtvaardige compensatie. Nu! Vertegenwoordigers van de FNV-bonden en Agnes Jongerius, namens de FNV-vakcentrale, zegden de demonstranten toe op te komen voor hun belangen. De eerstkomende gelegenheid daarvoor is het Voorjaarsoverleg op 9 maart. De negatieve gevolgen van het ziektekostenstelsel staan dan voor FNV hoog op de agenda. (ABVAKABO, 2-3-2006)

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019