Fidel Castro ondertekent Cubaans-Chinese overeenkomst


 


 

Redactie buitenland

De Cubaanse president, Fidel Castro, woonde de ondertekeningsceremonie bij van een belangrijke financiële overeenkomst tussen zijn land en China, meldde het dagblad Granma op maandag 27 februari jl.. Het staatshoofd zette zijn handtekening onder het Memorandum van Overeenstemming tussen SINOSURE, een verzekerings- en exportkredietinstelling, die de financiering zal waarborgen van de Chinees-Cubaanse handel.

Het document betekent een belangrijk financieel kader om de dynamische groei van de handelsbetrekkingen tussen de beide naties vorm te geven. De jaarlijkse transacties van SINOSURE in de wereldwijde handel groeien en betroffen in 2005 meer dan 22 miljard dollar.

Ricardo Cabrisas, de regeringsminister en Francisco Soberon, minister-president van de Centrale Bank, ondertekenden de overeenkomst tijdens de ceremonie die het einde markeerde van het bezoek van de voorzitter van SINOSURE, Rouxin, aan Cuba.

Zoals gevraagd door de Chinese delegatie, drukt het document het belang uit dat Fidel Castro heeft gegeven aan het voldoen aan de financiële verplichtingen van Cuba aan China en de tevredenheid van Peking voor de strikte naleving van Havana van zijn plichten.

Bron: Prensa Latina, Havana, 27-2-2006, vert. BabelFish/wvdk

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019