Verschenen: Herdruk brochure Februaristaking 1941


 

Ter gelegenheid van 65 jaar Februaristaking 1941 hebben NCPN en CJB een herdruk laten verschijnen van de succesvolle 60 jaar-brochure uit 2001.

Die was al geruime tijd uitverkocht. De brochure werd opgedragen aan de moedige strijders, die de bezetter trotseerden, de illegale CPN opbouwden en het verzet organiseerden. Voor deze brochure werd materiaal verzameld uit de rijke geschiedenis van het communisme in ons land, uit de illegale WAARHEID, naoorlogse communistische publicaties en recente artikelen uit MANIFEST.

Na het voorwoord van Jan Moelee volgen interviews met Herman Schabracq, Fernanda van Hamersveld, Dries Dijkstra, Jan Moelee, Joop Smidt, Simon Korper. Verder teksten van Paul de Groot, over het proces tegen de 22, Verbrijzeld Hakenkruis, De Waarheid in de oorlog, en andere CPN brochures.

De belangstelling van jongeren voor deze geschiedenis groeit en die jongeren willen zich organiseren. Dan is er materiaal nodig zónder geschiedvervalsing, zónder 'Ausradierung' van de betekenis van de communistische partij.

Nieuw zijn opgenomen: de rede van Roel Walraven bij de onthulling van de Dirk van Nimwegen-plaquette in de Amsterdamse Kinkerbuurt, en de toespraak van Burgemeester Cohen tijdens de Amsterdamse ABVAKABO-bijeenkomst bij de Februariherdenking, beide in 2005.

De brochure is te bestellen bij NCPN en CJB. (Prijs 3 euro)
tel. 020 6825019, fax 6828276, e-mail lectuur@ncpn.nl

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019