Acties in de gehandicaptenzorg

Sociaal-economische redactie

Op 13 januari verliep het ultimatum aan werkgeversorganisatie VGN. VGN heeft daar niet op gereageerd. De onderhandelingen over een nieuwe CAO liepen half december al vast, na meer dan tien maanden onderhandelen. De bonden eisen onder andere 1 procent meer loon met terugwerkende kracht en 2 procent extra salaris per januari 2006. Ook willen zij dat een persoonlijk opleidingsbudget wordt ingevoerd. Helaas lijken we op dit moment niet verder te komen en lijkt een fatsoenlijke CAO ver weg. Daarom worden er op dit moment actiecomités gevormd. Ook zijn op diverse plaatsen in het land leden al druk aan de slag om acties te organiseren. De actievorm verschilt per instelling en kan gaan van het uitdelen van krentenbollen of kauwgom tot het onderbreken van werkzaamheden. (ABVAKABO FNV, 2-3-2006)

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019