Russische Doema werkt aan oproep tot beëindiging van het Haagse Tribunaal

Redactie buitenland


Een half miljoen mensen dwong de Servische regering om toe te geven aan de druk om op waardige wijze in het hart van Belgrado afscheid te nemen van de ex-president van Joegoslavië, Slobodan Milosevic.  


 

De Staatsdoema* buigt zich op woensdag 15 maart over een ontwerpverklaring over de zinloosheid van de voortzetting van het werk van het ICTY (Haagse schijntribunaal), zei de voorzitter van de Staatsdoema, Boris Gryzlov, vandaag [14 maart jl., noot van de red].

"De Staatsdoema moet deze ontwerpverklaring in overweging nemen ten gevolge van de dood van Slobodan Milosevic. De belangrijkste bedoeling van deze verklaring is een discussie op gang brengen over de zinloosheid van de voortzetting van het werk van het tribunaal", vertelde Gryzlov aan de pers.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov, gaf uiting aan zijn ongeloof over de bevindingen van pathologen die autopsie hebben verricht op het lichaam van Milosevic, en over het Tribunaal als instituut. Hij zei dat als het Tribunaal de Russische garanties voor de medische behandeling van Milosevic wantrouwde, Rusland het volste recht heeft om de activiteiten van het Tribunaal te wantrouwen.

Noot

Bron: MakFax (Macedonia), Moskou, 14 maart 2006, vertaling J.Bernaven.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019