Geen drinkwater voor 1,1 miljard mensen

Redactie buitenland

Meer dan een miljard mensen hebben gebrek aan geschikt drinkwater en behoren allemaal tot de armste mensen ter wereld, volgens een VN-rapport dat op donderdag 9 maart werd gepubliceerd. Bovendien hebben 2,6 miljard mensen niet de beschikking over basale sanitaire faciliteiten, zegt het tweede VN-rapport over de Ontwikkeling van de Watervoorraden in de Wereld.

Het document, dat door 24 VN-organisaties werd opgesteld, wordt tot dusver beschouwd als de volledigste beoordeling van zoetwaterbronnen, en werd gepresenteerd door de coördinator, Gordon Young. De hoge ambtenaar merkte op dat de studie het feit bekrachtigt dat de armste mensen degenen zijn die door het watertekort het meest te lijden hebben en voegde eraan toe dat het recht op water voor iedereen en de privatisering van de watervoorraden momenteel de twee belangrijkste kwesties zijn.

Volgens het gedetailleerde rapport zal, alhoewel water overvloedig aanwezig is, het moeilijk zijn om het Millennium Ontwikkelingsdoel te bereiken: het vóór het jaar 2015 met de helft verminderen van het aantal mensen dat niet de beschikking heeft over een permanente levering van goed drinkwater.

Bron: Prensa Latina, Mexico, 10 maart, vertaling BabelFish/wvdk.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019