Internationaal Comité ter Verdediging van Slobodan Milosevic (ICDSM)

Velko Valkanov, Ramsey Clark, Alexander Zinoviev (vice-voorzitter), Klaus Hartmann (voorzitter), Vladimir Krsljanin (secretaris), Christopher Black (hoofd juridisch comité), Tiphaine Dickson (juridisch woordvoerster)

Speciaal Bericht

Verklaring

President Slobodan Milosevic, de grootste strijder voor vrijheid en waardigheid van het Servische volk en het grootste internationale symbool van de strijd voor mensenrechten, is vanochtend vermoord in de gevangenis in Scheveningen. Voor deze misdaad is het Haagse tribunaal direct verantwoordelijk, door hem geen toestemming te geven voor een medische behandeling in Moskou, ondanks zijn kritieke gezondheidstoestand.

Wij eisen van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties om de werkzaamheden van dit misdadige instituut onmiddellijk te staken, en we eisen van de Veiligheidsraad van de VN dit instituut op te heffen. Wij eisen van de Servische autoriteiten om onmiddellijk iedere samenwerking met het tribunaal te beëindigen en het voor de bevolking mogelijk te maken om president Milosevic te eren. Als zij dit weigeren, moeten zij zich voor het volk verantwoorden.

Wie was Slobodan Milosevic en waarvoor streed hij? Het Servische volk en de hele vrijheidslievende wereld weten dat heel goed. Zijn dood moet het einde betekenen van de verraderlijke en slaafse politiek, die het land en de bevolking naar een catastrofe heeft geleid. Wij roepen de bevolking op zich te verenigen voor de verdediging van hun vrijheid en waardigheid, zoals dit altijd is gedaan door Slobodan Milosevic.

Het condoleance-register kan worden getekend op zondag 12 maart om 9.00 uur in het pand van de Slobida/Freedom Association, Rajiceva straat 16, Belgrado.

Voor ICDSM: Sloboda/Freedom Association
National Committee for the Liberation of Slobodan Milosevic
11 March 2006, Sofia - New York - Moskou - Belgrado
slobodavk@yubc.net tel: +381 63 8862 301 fax: +318 11 630 549
Vertaling J.Bernaven.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019