Meer dan 500.000 mensen bij begrafenis Milosevic


Aan de kist rechts, Vladimir Krsljanin, secretaris ICDSM. 


Demonstratie in Moskou bij de ambassade van de VS in Moscow op maandag 13 maart jl. Op de poster in het midden: "Milosevic is een held! Bush is een fascist!"  

Redactie buitenland

Meer dan 500.000 mensen namen deel aan de officiële rouwplechtigheid voor ex-president Slobodan Milosevic van Joegoslavië in het centrum van de Servische hoofdstad Belgrado, meldt RIA Novosti op basis van aantallen, gegeven door de politie van Belgrado. Volgens RTS hadden zich meer dan 100.000 mensen verzameld voor het parlementsgebouw van Servië en Montenegro, waar het lichaam van Milosevic zich op dat moment bevond. De leider van de Russische communistische partij, Gennady Zyuganov, en de vice-voorzitter van de Russische Staatsdoema (het parlement), Sergey Baburin, namen deel aan de begrafenisstoet, die rond het middaguur in Belgrado begon, meldde RIA Novosti eerder. De Russische volksvertegenwoordigers werden begroet door de mensen die "Rusland!, Rusland!" schreewden, voegde het agentschap toe.

Bron: Focus News Agency/Novosti, http://www.focus-fen.net/index.php?catid=125&newsid=84689&ch=0, 18-3-2006, vertaling BabelFish/wvdk.