12 April Gelijk Werk, Gelijk Loon


 

Kom op 12 april naar Den Haag op het Plein vanaf 12.00 uur tot 14.00 uur.

Woensdagmiddag 12 april praat de Vaste Kamercommissie met Staatssecretaris Van Hoof over het openstellen van de grenzen voor werknemers vanuit Oost-Europa. Vóór 1 mei moet de Nederlandse regering hierover beslissen. Polen en ander werknemers uit Oost-Europa worden op dit moment op schandalige wijze behandeld.

Te weinig loon, te lange dagen en vaak zeer slechte huisvesting. Maar ook de Nederlandse werknemers zijn de dupe. Er zijn nu al ruim tweemaal zoveel Oost-Europeanen werkzaam in Nederland dan er werkvergunningen zijn afgegeven. Nederlandse werknemers verliezen hun baan. België en Duitsland hebben om deze redenen al besloten om de grenzen de komende drie jaar slechts beperkt open te stellen voor Oost-Europese werknemers. Op deze manier hebben ze de tijd om regelgeving en controle op het tewerkstellen van Oost-Europese werknemers te verbeteren. Slim, vindt FNV Bondgenoten! Het Nederlandse kabinet heeft nog geen helder besluit genomen, maar de voortekenen zijn niet goed. Nederland dreigt het afvoerputje van Europa te worden.

FNV Bondgenoten stelt maar één grens:

'Gelijk loon voor gelijk werk'

FNV Bondgenoten vraagt kabinet en Tweede Kamer daarom te gaan voor:

Dus: Geen oneerlijke concurrentie op loon- en arbeidsvoorwaarden. FNV Bondgenoten eist van kabinet en Tweede Kamer dat ook de huidige beperkende maatregelen de komende drie jaar worden voortgezet. In die periode kan de gelijke beloning gerealiseerd worden. In het belang van zowel de Nederlandse als de Oost-Europese werknemer.

Kom 12 april naar Den Haag en steun de actie 'gelijk werk, gelijk loon'.

Het wordt een spektakel. Per sector zullen we de misstanden laten zien. Er zullen sprekers zijn van de vakbonden en politieke partijen.

Tijd: van 12.00 uur tot 14.00 uur
Waar: Het Plein in Den Haag (naast de Tweede Kamer)

Kijk voor meer informatie over programma en vervoer op http://www.gelijkwerkgelijkloon.nl of bel 0900-9690 (0,10 euro p/min.)