Ingezonden: Oproep: Sluiting Kamp Zeist, géén nieuwbouw

Picketline zaterdag 8 april 2006, 17.00 uur, Richelleweg 13, Soesterberg.

Voorverzamelen busstation Amersfoort (Bij Centraal station) bus 52. Vertrek: 16:46 uur.

Kamp Zeist is een gevangenis waar mensen zonder papieren opgesloten worden.

Deze mensen hebben geen misdaden begaan maar worden alleen maar opgesloten, voor onbepaalde tijd, omdat ze geen papieren (verblijfsvergunning) hebben. Deze mensen, waaronder ook kinderen, zijn 'illegaal' gemaakt door deze (of een vorige) regering, die weigert om hen burgerrechten te verlenen. Maar geen mens is 'illegaal'.

De picketline is bedoeld om de bezoekers van de open dag te laten zien dat wij het niet accepteren dat mensen illegaal gemaakt worden en opgesloten in kampen.

Op deze dag is er een open dag, maar dit is niet echt een open dag. Er zijn drie rondleidingen om 17.30, 18.30 en 19.30 uur. Hieraan kunnen telkens 50 mensen meedoen, maar de lijst is al vol. Natuurlijk zal voor de rondleiding alles zo mooi mogelijk worden voorgespiegeld. De gasten zullen de isoleercellen etc. niet te zien krijgen.

Deze picketline wordt georganiseerd door het Komitee Sluiting Kamp Zeist

email: stopdeportatie@hypocrisy.org. Dit komitee is opgericht om actie te voeren voor de onmiddellijke sluiting van Kamp Zeist (en van alle andere zgn. 'detentiecentra' voor 'vreemdelingen'). Ook verzetten we ons tegen de bouw van een nieuw (permanent) Kamp Zeist. De bestemmingsplannen hiervoor zijn momenteel in behandeling bij de gemeentes Zeist en Soest.

Sluiting Kamp Zeist!

Vrijheid en burggerrechten voor alle mensen zonder papieren!

Geen mens is illegaal!

Komt allen op zaterdag 8 april, 17.00 uur

Komitee Sluiting Kamp Zeist email: stopdeportatie@hypocrisy.org

Deze oproep is ondertekend door:

Organisaties:

Personen:

E-Mail: stopdeportatie@hypocrisy.org
Website: http://puscii.squat.net/wiki/index.php/Sluitingkampzeist