De Verenigde Staten geven voor het eerst toe dat Posada Carriles een gevaar vormt voor de nationale veiligheid


 

Redactie buitenland

De Verenigde Staten blijven de terrorist Luis Posada Carriles gevangen houden omdat "zijn vrijlating een gevaar vormt voor zowel de gemeenschap als de nationale veiligheid van de Verenigde Staten", volgens het Immigration and Customs Enforcement Agency (Agentschap van de Immigratie en Handhaving van de Douane - ICE) in een brief aan Posada Carriles waar het Spaanse persagentschap EFE de hand op wist te leggen.

ICE baseerde zijn besluit op Posada's "lange geschiedenis van misdadige activiteiten en gewelddadigheden waarbij onschuldige burgers werden gedood".

In oktober van dit jaar zal het 30 jaar geleden zijn dat door sabotage aan een Cubaans lijnvliegtuig in Barbados 73 onschuldige mensen de dood vonden. In oktober zullen de moorddadige misdadigers ook 30 jaar straffeloosheid vieren wat voor de slachtoffers, die oneindige pijn in hun harten dragen, dagelijks een cynische klap in het gezicht is. De Amerikaanse regering hanteert een dubbele moraal: enerzijds veroordeelt ze fel het terrorisme, voert oorlogen onder de vlag van strijd tegen het terrorisme en anderzijds neemt ze vijf Cubaanse antiterrorisme-activisten gevangen en beschermt de actiefste terrorist van dit continent: Luis Posada Carriles. Er ligt een uitleveringsverzoek van de regering van Venezuela. Venezuela wil de op Cuba geboren Luis Posada Carriles, maar tot Venezolaan genaturaliseerde ex-CIA- agent, berechten voor moord. Maar de VS weigeren Posada tot nu toe uit te leveren.

Bron: Families for Justice, maart 2006 http://www.familiesforjustice.net

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019