Venezolanen vieren 1 mei met massademonstraties tegen het imperialisme


 

Redactie buitenland

Onder het motto 'Voor het Recht om te Leven', zullen ongeveer 1450 bonden van de Nationale Werkers Federatie en Venezuela's Eenheids Werkers Centrale, samen met basisorganisaties en de hele bevolking demonstraties houden in de grootste steden van het land. Vorige week kondigde president Hugo Chávez een salarisverhoging van 30 procent voor onderwijskrachten aan vanaf 1 mei, met een volgende ronde van 10 procent vanaf 1 oktober én verbeteringen van de arbeidswetgeving. De huidige centrale eisen zijn onder meer: versterking van de Bolivariaanse Revolutie, de strijd tegen corruptie en bureaucratie, plus steun aan de sociale diensten en de volksmacht.

(PL, 30-4-2006)

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019